vineri, 9 septembrie 2011

REANCEP CURSURILE SCOLARE ! - SUCCES !!

FITI BINECUVANTATI, VOI : COPII PRESCOLARI, ELEVII CLASELOR PRIMARE, CELOR DE LA GIMNAZIU, LICEE SI S.A.M.-uri, STUDENTILOR, MASTERANZILOR SI DOCTORANZILOR...IMPREUNA CU CADRELELE DIDACTICE -indiferent de forma de invatamant: UN NOU AN SCOLAR PLIN DE REALIZARI, PERFORMANTE SI REUSITE !! DUMNEZEU SA FIE CU VOI SI SA VA AJUTE !!
****Aceste urari sincere, acum , la inceput de nou an scolar le adresez si parintilor celor care au copii la scoala ( cu cat mai mari, cu atat mai mari ....cheltuielile)!
Invitat fiind la un workshop cu tema :”Limba materna- o sansa sau o oportunitate - cum o folosim” mi-am exprimat punctul critic de vedere, in cadrul conferintei de presa,cu privire la ”Dispozitiile (noii) Legi a invatamantului, privind oportunitatea/sansa de a invata in limba materna ! Legea invatamantului, are in ”anexele explicative de implementare” formulari care indica DISPOZITII IMPERATIVE -fata de iNVATAMANTUL SUPERIOR IN LIMBA MATERNA ..... si....DISPOZITII PERMISIVE , DE FOLOSIRE A LIMBII MATERNE IN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR - iar , AICI -INTALNESC ”BUBA”si anume: Pentru sansa /oportunitatea de a invata in limba materna - ROMII trebuie musai sa prezinte un tabel cu ACORDUL IN SCRIS AL PARINTILOR de a invata in limba materna : ROMANI !!!! (in timp ce Maghiarii, NU trebuie sa prezinte aceste optiuni scrise !!!!) --- adica CUM ??? ..pentru unii lege si pentru altii tocmeala ; pentru unii ”muma si pentru altii ciuma”...pentru unii lege-ai lege imperativa si pentru altii ”legea este permisiva si...interpretativa”??? ****
....dar sa nu incepem anul cu observatii critice ( ah cat de dezamagit sunt, fata de permisivitatea dispozitiilor ”legale”), ci sa reiau urarea: DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE, IN NOUL AN SCOALR CU REZULTATE SI PERFORMANTE !! SUCCESE MULTE !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu