duminică, 12 februarie 2012

BUNUL SIMT..... si..... TUPEUL !

Obraznicie, impertinenta,insolenta,nerusinare -iata adjectivele ce caracterizeaza "Tupeul"...aflat la pol diametral opus Bunei cuviinte. Constat , cu amaraciune si revolta ca "Tupeul" a ajuns moneda de schimb...in timp ce Bunul simt  este dispretuit de "turma tupeistilor"! Banul  a ajuns "moneda de evaluare a valorii umane", in timp ce tupeul si-a asezat pe cap coroana imbecilitatii si s-a asezat pe tronul prostiei, avand  din ce in ce mai  multe "cereri de adeziune" din partea unor tineri ramasi fara....cei sase ani de acasa !
Dintr-o data " batranii" sa plece dracului spre ....cimitir, in sir indian si in liniste, ca sa nu creeze ...panica .... conform dorintei unei anume parti a tinerei generatii. Conflictul dintre generatii a luat forme ingrijoratoare si...tare mi-e teama  sa nu se (re)nasca idea unei "ideologii de puritate rasiala,ideologica,sexuala,religioasa,
etnica"...sau de alta optiune -alternativa-umana ! Institutia "puterii" ofera "tonul".... opozitia se lamenteaza intre "disciplina de partid si constiinta".... inteleptii nu raspund la....ironii .... saracii ies in strada ....e o IARNA  ASPRA in suflete, constiinte,ratiuni si umanitate. Biserica  a  inceput modelarea ideologiei proprii prin "alinierea la problematica modelului de viata modern".... preotii uitand , pesemne, ca  nu exista adevar pe pamant si printre oameni ;....uitand ca a doua porunca Dumnezeiasca "Iubestete-ti aproapele ca pe tine insuti" a fost demult trecuta la "obiecte pierdute"...sau  invatatura "Fiti  blanzi ca porumbeii si intelepti ca serpii" a fost  adaptata in forma :" Fiti gata de sacrificiu ca porumbeii si....plini de venin ca serpii"! Imi doresc revenirea la fostele valori umane- fara a fi nostalgic.... dar vreau sa privesc OMUL ca pe un OM !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu